Често задавани въпроси

1. Нужни ли са знания по история?

НЕ. За изиграването на стаята не са нужни познания по история. Няма да ви изпитваме, не е нужно да си спомняте факти, имена или дати. Играта има за цел да се забавлявате в атмосферата на предосвобожденска България :)

2. Какво представлява ескейп стаята „Хайдути: Пътят към свободата“?
‘Хайдути: Пътят към свободата’ е отборна игра, в която Вашият отбор ще бъде затворен в една стая в рамките на 75 минути. Целта на играта е да намерите изхода от стаята, като преминете през поредица логически загадки и пъзели. Трябва да откриете уликите, да ги следвате, да огледате всеки детайл и да решите всички загадки, за да успеете да изпълните мисията си.

3. За кого е подходяща играта?
Играта е подходяща за хора на всякаква възраст!

4. Колко време продължава играта и кога трябва да пристигнем?
Играта продължава 75 минути. Пригответе си и 10-15 минути преди и след края на играта за инструкции, въпроси, коментари и т.н.

5. Колко човека могат да играят едновременно?
В играта могат да участват отбори от 2 до 8 човека. Повече глави мислят по-добре, но понякога повече хора в едно пространство си пречат.

6. Колко струва и как да направя резервация?
Цената за участие в играта зависи от броя на хората в отбора. Можете да запазите удобен за Вашия отбор час чрез резервационната ни система. От календара изберете свободен час, удобен за Вашия отбор. След завършване на резервацията ще получите автоматично потвърждение на email адреса си за запазения час. Можете да направите резервация и на телефон 0879 44 88 36.

7. Трябва ли да знам точната бройка на играчите от моя отбор, за да направя резервация?
Препоръчително е, но не задължително. Можете да добавите участник във всеки един момент преди Вашия час, като за целта ще трябва да заплатите на място сумата за всеки допълнителен човек.

8. Страшна ли е играта?
НЕ, няма нищо страшно в играта.

9. Мога ли да изляза от стаята при необходимост?
По всяко едно време можете да напуснете играта, ако не се чувствате добре или Ви се налага да излезете. Достатъчно е да ни съобщите и член на нашия екип ще Ви изведе незабавно, като останалите играчи могат да продължат играта си, ако желаят.

10. Трябват ли ми специални умения и физическа сила?
НЕ, единственото, което Ви е необходимо, е отборен дух, съсредоточеност и мисъл. Не е необходимо използването на физическа сила или специални познания в нито един аспект от играта.

11. Как да стигнем до стаята?
Адресът ни е: София 1784, кв. Полигона бл.44 (ъглов партер). Намираме се на 5 мин. от спирка „УМБАЛ Св. Анна“. Удобен градски транспорт са автобуси 1, 3, 5, 76, 204, 213, 304, 305 и 604.

12. Играта подходяща ли е за деца?
Да, няма проблем в играта да участват и деца на поне 12г възраст.

13. Какво става, ако аз и моят отбор не успяваме да разгадаем даден пъзел?
По време на вашата игра нашият екип ще ви наблюдава и ако сметнем, че сте поели в грешна посока и играта ви не върви, ще ви помогнем, като ви дадем някой жокер, така че да преминете вашето препятствие и да продължите да се наслаждавате на играта.

14. Трябва ли да се подготвя за играта предварително?
Не е нужна никаква предварителна подготовка. Единствено молим посетителите да дойдат с равни и удобни обукви, за да се насладят максимално на играта.

15. Играта променя ли се? Мога ли да играя отново следващата седмица?
Играта, която ще изиграете, остава същата за продължителен период от време, така че, за да изпитате удоволствие от нея, е добре да изчакате следващия ѝ сценарий.

16. Какво става ако не успеем да излезем в рамките на 75 минути? Ще останем ли завинаги заключени в стаята?
НЕ, ако не успеете да откриете изхода в рамките на 75 минути, играта приключва и ще бъдете извадени от стаята – надяваме се с усмивка и приятно изживяване.

17. Играта подходяща ли е за тиймбилдинг?
Играта е много подходяща за тиймбилдинг, тъй като едно от основните неща е отборното преживяване и мислене, разгадавайки нашите загадки. Ако имате интерес към такова събитие, можете да се свържете с нас на office@mdbescaperooms.bg

18. Мога ли да променя запазен вече час за игра?
Да, можете да промените Вашия час за игра, но не по-късно от 24 ч. преди играта Ви.

19. Мога ли да закупя ваучер за подарък?
Да, за повече информация посетете „Подаръчен ваучер“ или се свържете с нас на телефон 0879 44 88 36.

20. Може ли да се играе и на други езици?
Да, играта може да се играе и на английски език, но е необходимо да ни предупредите при резервацията.